Rýchlejší je predaj novostavieb
09. 11. 2023

Rýchlejší je predaj novostavieb

Ak ste sa rozhodli pre predaj nehnuteľnosti, pravdepodobne sa pýtate, či je lepšie investovať do novostavby alebo do staršieho domu. Ako realitná maklérka vám môžem povedať, že predaj novostavieb je často rýchlejší. Prečítajte si môj článok a dozviete sa prečo.

Výhody novostavieb

Novostavby sú často atraktívnejšie pre kupujúcich. Ponúkajú moderný dizajn, energetickú efektívnosť a minimálne údržbové náklady. Kupujúci tiež ocenia, že sa nemusia zaoberať renováciou alebo opravami.

Legislatíva a novostavby

Na Slovensku je legislatíva pre novostavby priaznivejšia. Napríklad, pri kúpe novostavby je DPH 20%, zatiaľ čo pri kúpe staršej nehnuteľnosti je DPH 10%. Toto môže byť pre kupujúceho významným faktorom.

Časový faktor

Predaj novostavieb je často rýchlejší, pretože kupujúci nemusia čakať na dokončenie renovácií alebo opráv. Navyše, novostavby sú často postavené v atraktívnych lokalitách, čo zvyšuje ich atraktivitu.

Finančná stránka

Kupujúci novostavieb môžu často využiť rôzne finančné výhody, ako sú nižšie úrokové sadzby alebo možnosť získať hypotéku s nižším vkladom. Toto môže byť pre kupujúceho rozhodujúcim faktorom.

Záver

Ako realitná maklérka vám môžem povedať, že predaj novostavieb je často rýchlejší a atraktívnejší pre kupujúcich. Ak sa so mnou chcete o niečom poradiť, kontaktujte ma prostredníctvom kontaktov na mojej webovej stránke.

Mgr. Mária Mikotová
Autor: Mgr. Mária Mikotová

"Som podnikateľka, ktorá pracuje srdcom a preto, že ma to baví. Nie preto, že musím."

Používame cookies na optimalizáciu našich webových stránok a našich služieb. Ďalšie informácie o cookies nájdete tu.

Nastavenie